Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «круглого столу» у Лівобережній ДПІ щодо змін у податковому законодавстві

опубліковано 21 вересня 2022 о 10:36

Днями заступник начальника Лівобережної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Вікторія Іртлач провела засідання «круглого столу» з суб’єктами господарювання з питань змін у податковому законодавстві в умовах воєнного стану.

Податківець ознайомила присутніх з основними змінами у податковому законодавстві, які визначені Законами України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» та від 12 травня 2022 року № 2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану».

Нагадала платникам про право на отримання податкової знижки та перечислила види витрат, за які передбачена компенсація від держави. Також зауважила, що для реалізації права на податкову знижку необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня поточного року.

Вікторія Іртлач надала роз’яснення щодо особливостей розрахунків через РРО/ПРРО та застосування штрафних санкцій за порушення встановленого порядку застосування РРО/ПРРО на період дії воєнного стану.

Крім того, присутніх було проінформовано про продовження терміну дії податкової амністії до 01 березня 2023 року та детально роз'яснено про активи, які підпадають під одноразове добровільне декларування і механізм розрахунку одноразового податкового збору.

Наприкінці заходу посадовець наголосила на тому, що роботодавці, які використовують найману працю, повинні легалізувати трудові відносини відповідно до чинного законодавства та вживати всіх заходів щодо виплати заробітної плати своїм працівникам не нижче рівня законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати та у строки, встановлені чинним законодавством.