Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування під час «гарячої лінії»

опубліковано 15 вересня 2022 о 11:42

За організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) в ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ДПІ у м. Покрові) відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування».

На питання платників відповідала заступник начальника ДПІ у м. Покрові Валентина Піхтіна.

Пропонуємо Вашій увазі відповіді на запитання, що надійшли від платників податків.

Питання 1: Добрий день! Скажіть, будь ласка, чи продовжено строк проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб у зв’язку з введенням воєнного стану?

Відповідь 1: Добрий день! Так. Згідно з Законом України від 15 серпня 2022 року № 2516-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України» одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться до 01 березня 2023 року.

Питання 2: Доброго дня! Поясніть мені будь ласка, хто може скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням?

Відповідь 2: Вітаю! Одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть скористатися фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи – нерезиденти, які були резидентами на момент набуття об'єктів декларування або на момент отримання таких доходів.

Питання 3:  Добрий день! В яких випадках декларант має право подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію?

Відповідь 3: Добрий день! Подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію (далі – Декларація) декларант має право у випадках уточнення інформації, зазначеної у попередньо поданій Декларації, виключно шляхом подання нової Декларації у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування.

При цьому попередньо подана Декларація, інформація з якої уточнюється, вважається анульованою.