Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ДПІ у м. Покрові ГУ ДПС відбувся семінар

опубліковано 16 серпня 2022 о 13:46

За організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) (територія обслуговування – Нікопольський регіон) заступник начальника ДПІ у м. Покрові ГУ ДПС Валентина Піхтіна провела семінар з платниками податків на тему «Податкові новації. Особливості застосування положень Закону України від 24 березня 2022 року №2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану». Право на податкову знижку. Заповнення платіжних документів на сплату податків. Сервіс «Пульс» ДПС України».

Під час семінару Валентина Піхтіна звернула увагу на зміни в податковому законодавстві в умовах воєнного стану. Також роз’яснила норми Закону України від 12 травня 2022 року № 2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану».

Нагадала, що громадяни, які мають право на податкову знижку за результатами минулого року, можуть подати податкову декларацію про майновий стан і доходи по 31 грудня 2022 року включно.

Наприкінці заходу відбулось обговорення стосовно дотримання вимог трудового законодавства, можливостей та функцій антикорупційного сервісу ДПС України «Пульс», порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів.

Також, присутні отримали обґрунтовані відповіді на запитання щодо правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу», роботи антикорупційного сервісу «Пульс» ДПС України.