Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації під час зустрічі в Синельниківській ДПІ

опубліковано 05 серпня 2022 о 10:21

Днями начальником Синельниківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Костянтином Журавлем проведено зустріч з платниками податків.

Під час заходу розглядались новації у погашенні боргу відповідно до норм Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» та питання щодо проведення камеральних перевірок податкової звітності, виходячи з норм Закону України від 12 травня 2022 року № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану».

Також податківець нагадав, що триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування та зазначила, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування.

Звернув увагу, на особливостях деклараційної кампанії доходів, отриманих громадянами у 2021 році.

Наголосив, щодо легального працевлаштування, яке гарантує людині її конституційні права та соціальний захист.

Наприкінці заходу нагадав про роботу сервісу «Пульс» ДПС України, через який приймаються звернення фізичних осіб та суб’єктів господарювання (далі – Заявники) щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників податкової служби, а також про можливі корупційні дії з їхнього боку (далі – Інформація). Надати інформацію можна, зателефонувавши на номер телефону 0800-501-007.