Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове добровільне (спеціальне) декларування під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 05 серпня 2022 о 10:20

Днями у Межівській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Межівська ДПІ) відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування». 

На запитання платників податків відповідала начальниця Межівської ДПІ Людмила Дудко.

Наводимо запитання, з якими звертались платники, та відповіді на них.

Питання 1: Добрий день! Хто може скористатися спеціальним добровільним декларуванням?

Відповідь 1: Вітаємо! Одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть скористатися фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи – нерезиденти, які були резидентами на момент набуття об'єктів декларування або на момент отримання таких доходів.

 

Питання 2: Доброго дня! Як подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію?

Відповідь 2: Добрий день! Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу в електронній формі.

 

Питання 3: Добрий день! Протягом якого періоду проводиться одноразове (спеціальне) добровільне декларування?

Відповідь 3:  Вітаємо! Відповідно до абзацу другого п. 1 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року.

 

Питання 4: Вітаю! Як підтвердити розміщення готівкових коштів у банку?

Відповідь 4: Добрий день! Відповідно до норм Податкового кодексу України для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Підтвердженням розміщення коштів на поточному рахунку зі спеціальним режимом використання у банку України може слугувати документ, який підтверджує таке розміщення: виписка зі спеціального рахунку чи довідка про відкриття спеціального рахунку та залишку коштів на ньому.