Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Марганецькій ДПІ відбулося засідання «круглого столу»

опубліковано 02 серпня 2022 о 10:22

За організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) нещодавно в Марганецькій ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській (Марганецька ДПІ) старший державний інспектор Марганецької ДПІ Валентина Плахотнік провела засідання «круглого столу» з платниками податків на тему «Податкові новації. Застосування РРО та програмних РРО. Щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів. Антикорупційний сервіс «Пульс»».

Валентина Плахотнік ознайомила з новаціями податкового законодавства та нагадала про основні вимоги Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Окремо обговорювались питання щодо застосування РРО та програмного РРО в умовах воєнного стану.

Також, під час заходу йшлося про особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб; порядок подачі одноразової (спеціальної) добровільної декларації в електронному вигляді; суб'єкти та об'єкти оподаткування.

Крім того, Валентина Плахотнік висвітлила питання щодо правильного заповнення платниками податків реквізиту «Призначення платежу» та роботи антикорупційного сервісу ДПС України «Пульс».