Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразову (спеціальну) добровільну декларацію під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» у ДПІ у м. Покрові

опубліковано 02 серпня 2022 о 10:17

За організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) в ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ДПІ у м. Покрові) відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація».

На питання платників відповідала заступник начальника ДПІ у м. Покрові Валентина Піхтіна.

Пропонуємо Вашій увазі відповіді на запитання, що надійшли від платників податків.

 

Питання 1: Доброго дня! Скажіть, будь ласка, як подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію?

Відповідь 1: Добрий день! Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу в електронній формі.

 

Питання 2: Вітаю! Чи потрібно подавати до контролюючого органу одноразову (спеціальну) добровільну декларацію з нульовими значеннями?

Відповідь 2: Добрий день! Не потрібно подавати до контролюючого органу одноразову (спеціальну) добровільну декларацію з нульовими значеннями у разі відсутності у фізичної особи активів, які були придбані за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства.

 

Питання 3:  Добрий день! В яких випадках декларант має право подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію?

Відповідь 3: Добрий день! Подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію (далі – Декларація) декларант має право у випадках уточнення інформації, зазначеної у попередньо поданій Декларації, виключно шляхом подання нової Декларації у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування.

При цьому попередньо подана Декларація, інформація з якої уточнюється, вважається анульованою.