Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання оподаткування під час засідання «круглого столу»

опубліковано 19 липня 2022 о 11:30

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Соборний та Шевченківський райони м. Дніпра) інформує.

Проведено засідання «круглого столу» з платниками податків в якому взяла участь начальник Соборної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Алла Булава.

У ході заходу розглянуті зміни для фізичних осіб-підприємців на спрощеній системі оподаткування (відповідно до норм Закону України № 1914) та питання відновлення проведення камеральних перевірок податкової звітності (відповідно до норм Закону України № 2260).

Також присутніх проінформували про категорії фізичних осіб – підприємців у яких з 1 січня 2022 року виникає обов’язок застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) або програмних РРО (далі - ПРРО).

Крім того, розглянуті питання одноразового (спеціального) добровільного декларування. Податківець зазначила, що збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов'язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Також, Алла Булава нагадала, що триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році, яка почалась 1 січня 2022 року та зупинились на категоріях громадян для яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язком і громадян, які можуть скористатися правом на податкову знижку.

Наприкінці обговорювались питання легалізації трудових відносин, правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу», роботи антикорупційного сервісу ДПС «Пульс».