Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як подати звітність платнику єдиного податку, який в середині податкового періоду перейшов на ІІІ групу зі ставкою 2 %

опубліковано 19 липня 2022 о 11:28

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) інформує, що для платників єдиного податку (далі – ЄП) ІІІ групи зі ставкою 3% та 5% податковим (звітним) періодом є календарний квартал - абз. 2 п. 294.1 ст. 294 Податкового кодексу України.

Такі платники ЄП подають звіти за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 578 (далі – Наказ 578).

Платники ЄП, які мали діючу реєстрацію платника ЄП ІІІ групи зі ставками 3 % або 5 %, та виявили бажання обрати спрощену систему з особливостями оподаткування, тобто, перейшли на єдиний податок для ІІІ групи зі ставкою 2 % в середині податкового (звітного) періоду, повинні подати звіт за податковий період до дати обрання спрощеної системи зі сплатою 2 % від доходу за формою, затвердженою Наказом № 578.

Сума доходу платника ЄП ІІІ групи зі ставкою 3% або 5 % визначається відповідно до вимог ст. 292 ПКУ за період з першого числа місяця відповідного кварталу до дати переходу на спрощену систему з особливостями оподаткування.

Сума доходу для оподаткування ЄП ІІІ групи за ставкою 2 % визначається за період з дня реєстрації платником ЄП ІІІ групи зі ставкою 2 % до останнього календарного дня податкового (звітного) місяця, яка відображається в податковій декларації, за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 26 квітня 2022 року № 124.