Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік можна подати засобами електронного зв’язку

опубліковано 31 травня 2022 о 09:26

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) нагадує про можливість подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) до контролюючого органу засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Для подання декларації необхідно мати кваліфікований електронний підпис, який під час воєнного стану подовжено. Таку постанову ухвалив Уряд на період дії воєнного стану в Україні.  

Декларацію можна подати, скориставшись сервісом «Електронний кабінет» за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua, який працює цілодобово, у режимі реального часу.

Для подання декларації необхідно перейти у режим «Декларація про майновий стан і доходи» та заповнити декларацію.

У разі необхідності виправлення виявлених помилок, що містяться у раніше поданій декларації, у майбутніх податкових періодах платник податку може надіслати до контролюючого органу уточнюючу податкову декларацію (з урахуванням строків давності, визначених Податковим кодексом України) за формою чинною на час подання уточнюючої декларації, також скориставшись «Електронним кабінетом.»

За допомогою приватної частини сервісу «Електронний кабінет» можна також отримати відомості про отримані доходи з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

«Електронний кабінет» – це один із найбільш функціональних електронних сервісів державної податкової служби, важливість використання якого особливо зросла під час карантину, так як забезпечує дистанційні комунікації з податковими органами. 

Також, звертаємо увагу, що Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» виключено можливість, встановлену на період дії воєнного, надзвичайного стану, для платників, які зобов’язані подавати звітність в електронному вигляді, подавати до контролюючого органу податкову звітність та інші документи в паперовій формі.