Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про кампанію декларування громадянами доходів, одержаних у 2021 році під час інтерв'ю у Правобережній ДПІ

опубліковано 31 травня 2022 о 09:25

Днями начальник Правобережної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Правобережна ДПІ) Сергій Віхров під час інтерв'ю для засобів масової інформації повідомив платникам про кампанію декларування громадянами доходів, одержаних у 2021 році.

Під час заходу Сергій Віхров повідомив, що відповідно до п. 69.1 п. 61 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України встановлено, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, у випадку відсутності у платника податків можливості, зокрема своєчасно подати декларацію, платники звільняються від передбаченої ПКУ відповідальності з обов’язковим наданням декларації протягом 6-ти місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.  

Звернув увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі Державної податкової служби в Електронному кабінеті (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи».