Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Амур-Нижньодніпровської ДПІ провели тренінг для фізичних осіб – підприємців

опубліковано 25 січня 2022 о 10:26

У Центрі обслуговування платників Амур-Нижньодніпровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – АНД ДПІ) відбувся тренінг для платників податків. Під час проведення заходу фахівці АНД ДПІ розповіли присутнім про застосування РРО/ПРРО з першого січня 2022 року для платників єдиного податку 2 – 4 груп та про можливість легалізації неоподаткованих доходів у рамках податкової амністії.

Учасникам тренінгу роз’яснили, що саме зараз проходить кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка триватиме до 01 вересня 2022 року, і розповіли про особливості цього декларування. Проінформовано, що під час податкової амністії можна легалізувати як активи, що знаходяться на території України, так і за її межами. Запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування дає можливість громадянам легалізувати усе неоподатковане майно (рухоме та нерухоме), валютні цінності, ювелірні вироби, дорогоцінні метали, готівкові кошти без пояснення в подальшому щодо джерел їх походження.

Крім цього, фахівці АНД ДПІ звернули увагу присутніх, що з 01 січня 2022 року є обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку другої – четвертої груп, які проводять розрахункові операції (незалежно від отриманого доходу за попередній рік).