Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП Криворізької північної ДПІ

, опубліковано 07 грудня 2021 о 09:40

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Криворізький північний регіон) інформує.

Криворізькою північною ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області з метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів фізичним та юридичним особам, розширення кола суб'єктів звернень, які мають можливість звернутись до мобільного Центру обслуговування платників здійснено 02.12.2021 року виїзд до Прозорого офісу соціальних послуг Тернівської районної у місті раді.

У виїзді прийняли участь заступник начальника  Криворізької північної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області - Олег Ємельяненко та старший державний інспектор Криворізької північної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області - Юлія Карчевська.

Олег Ємельяненко повідомив відвідувачам Прозорого офісу про графік роботи ЦОП Криворізької північної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, за якими номерами телефонів можна отримати будь-яку податкову консультацію спеціаліста; які саме адміністративні послуги можна отримати у мобільному ЦОП,  які документи потрібно мати при собі для отримання послуг.

Також було роз’яснено норми діючого податкового законодавства, визначено терміни обміну інформацією з питань нарахування земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, визначення пільгової категорії платників податків,  надано консультації стосовно заповнення Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (форм 5 ДР) та з питань повернення податкової пільги за навчання,  інші питання.

Проінформовано присутніх щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб та надано консультації з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Юлія Карчевська надала консультації щодо роботи Електронного кабінету платника. Вона зазначила, що однією з ключових функцій податкової служби це – зробити процес роботи з платниками податків максимально автоматизованим та, у період карантинного режиму,  максимально безпечним.

Зазначила, що безкоштовним сервісом «Електронний кабінет» можна скористатись цілодобово, як з персональних комп’ютерів, так і зі старт пристроїв.

Звернула увагу, що для роботи з сервісом «Електронний кабінет» необхідно отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи, при цьому зазначила адреси пунктів кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС:

• м. Кривий Ріг, просп. Героїв – підпільників, буд 42, (Криворізька північна ДПІ).

За результатами роботи мобільного ЦОП надано 38 адміністративних послуг, надано усних консультації щодо сплати земельного податку 7, орендної плати за землю 2, податку на нерухоме майно 4.

Прийнято від фізичних осіб 7 заяв за формою 5-ДР  про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, 8 заяви про відсутність заборгованості по землі, 10 заяв про доходи.

Також присутнім було надано друковану продукцію про одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб.