Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Павлоградській ДПІ відбувся семінар щодо застосування РРО, ПРРО платниками єдиного податку та одноразового добровільного декларування громадянами активів

опубліковано 01 грудня 2021 о 10:13

В Павлоградській ДПІ відбувся семінар, на якому начальник інспекції Ольга Радіонова ознайомила платників податків з особливостями одноразового добровільного декларування активів громадян та застосування РРО і програмних РРО платниками єдиного податку.

Посадовець розповіла присутнім про кампанію одноразового добровільного декларування, яка триватиме до 1 вересня 2022 року.

За словами Ольги Радіонової, громадяни можуть добровільно легалізувати неоподатковані активи за пільговими ставками одноразового збору. Одноразову декларацію необхідно подавати виключно в електронній формі. Задекларувати можна активи, які знаходяться як на території України так і за її межами. Одноразовий збір необхідно сплатити в 30-денний термін після подання такої декларації.

Крім того, керівник податкової інспекції звернула увагу присутніх на обов’язкове застосування з 1 січня 2022 року реєстраторів розрахункових операцій, програмних РРО у разі проведення готівкових розрахунків підприємцями, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп. Посадовець порекомендувала платникам завчасно потурбуватись про реєстрацію програмних чи класичних касових апаратів та нагадала про переваги застосування програмних РРО суб’єктами господарювання та про відповідальність платників за порушення застосування РРО чи ПРРО під час проведення розрахункових операцій.

Також Ольга Радіонова розповіла присутнім про безкоштовний сервіс ДПС України «Електронний кабінет платника», яким можна скористатись цілодобово як з персональних комп’ютерів, так і з смартфонів. За її словами, суб’єкт господарювання чи громадянин може ознайомитися з інформацією, яка міститься щодо нього в інформаційних базах даних контролюючих органів через приватну частину Електронного кабінету, яка зокрема, містить інформацію про подання звітності (перелік звітів, перегляд квитанції, інформація про раніше надіслані звіти). Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.