Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» в Межівській ДПІ

опубліковано 23 липня 2021 о 08:21

У Межівській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Легалізація заробітної плати – запорука соціальної захищеності».

На запитання відповідала начальниця Межівської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Людмила Дудко.

Надаємо увазі читачів найцікавіші запитання та відповіді до них.

Питання:  Яким чином подати повідомлення про прийняття працівника на роботу ?

Відповідь: Повідомлення подається до контролюючого органу особисто платником або уповноваженою ним особою, або надається засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Питання: З якими ризиками стикаються працівники, які погоджуються на отримання зарплати в «конвертах»?

Відповідь: Оформлення трудових відносин у законодавчо встановленому порядку, офіційне отримання заробітної плати – це державний захист від незаконного звільнення, безпечні умови праці, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачена легальна заробітна плата, страховий стаж та можливість при досягненні пенсійного віку мати гідне пенсійне забезпечення.

Питання: Яким чином працівник може перевірити оформлення трудових відносин ?

Відповідь: На сьогоднішній день, зареєструвавшись на веб-порталі Пенсійного фонду України, кожна застрахована особа має можливість контролювати свою зарплату та майбутнюпенсію, перевіряти факт сплати внесків та суму, з якої вони перераховуються.

Отримати  інформацію про нарахованузаробітну плату, відрахування  єдиного  соціального  внеску та розмір страхового стажу можна в управлінні Пенсійного фонду України за місцем проживання або за допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України (http://portal.pfu.gov.ua/).