Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про право громадян на податкову знижку, йшлося на пресконференції для представників ЗМІ у місті Кам’янське

опубліковано 19 липня 2021 о 08:41

Днями відбулася пресконференція заступника начальника Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління адміністрування фізичних осіб  Головного управління ДПС у  Дніпропетровській області Яни Татарулі для засобів масової інформації міста Кам’янське: інтернет видання «Событие», інтернет видання dndz.tv, з питання права громадян на податкову знижку.

Податківець нагадала, що граничний термін подання податкової декларації для реалізації права на податкову знижку за 2020 рік – 31 грудня 2021 року. Податкову декларацію для отримання податкової знижки можна подати як особисто, так і в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет».

Вона зазначила, що відповідно до ст.166 п.166.3 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI  зі змінами та доповненнями (далі - ПКУ) подати декларацію з метою отримання податкової знижки мають право громадяни, які понесли витрати на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

Тобто, право на отримання податкової знижки мають платник податку та/або члени сім’ї першого ступеня спорідненості (батьки, чоловік, дружина, діти, у тому числі усиновлені).

Якщо за навчання студента сплатили особи, які не є членами його сім’ї першого ступеня споріднення (дід, баба та інші особи), вони не мають права на податкову знижку.

Також, податківець підкреслила, що згідно пп.2.3 ст.169 ПКУ громадяни, що отримують дохід як фізичні особи-підприємці, права на податкову знижку не мають.

З інформацією по проведеній пресконференції можна ознайомитися за посиланнями:  

https://sobitie.com.ua/novosti/nalogovaya-skidka-u-zhiteley-kamenskogo-est-vozmozhnost-poluchit-ot-gosudarstva-svoe-0;

https://www.facebook.com/sobitie.com.ua/posts/4267795056653137;

https://www.facebook.com/nashreporter/posts/4188842661175713.