Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації застосування РРО йшлося під час проведення промоакції для фізичних осіб-підприємців м. Верхньодніпровська

опубліковано 13 травня 2021 о 09:26

Фахівцем відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Кам'янський регіон) Іриною Стьожкою проведено промоакцію для фізичних осіб – підприємців (далі - ФОП), які здійснюють діяльність на території ринку м. Верхньодніпровська.

Промоакція присвячена застосуванню ФОП реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО та/або ПРРО).

Ірина Стьожка довела до відома присутніх інформацію, що стосується питань застосування РРО та/або ПРРО, а саме, що відповідно до Закону України від 01 грудня 2020 року № 1017-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» з 01 січня 2021 року до 01 січня 2022 року РРО та/або ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичними особами – підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати (далі – МЗП) 1320000 гривень у 2021 році, крім тих, які здійснюють:

-  реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

-   реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я;

-   реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

З 01 січня 2022 року використання РРО стане обов’язковим для всіх платників єдиного податку другої - четвертої груп.

Зауважила, що дія нових законів не поширюється на мікробізнес, тобто нові правила застосування РРО не зачіпають:

-  платників єдиного податку першої групи (річний дохід до 167 МЗП);

- фізичних осіб, які продають на ринку текстиль, вживані речі, продукти власного підсобного господарства.

Суб’єктам господарювання, які мають намір використовувати ПРРО, рекомендовано детально ознайомитися з матеріалами банера «Програмні РРО» на веб-порталі ДПС України: www.tax.gov.ua.

На прикінці промоакції учасникам було надано також інформацію про електронний сервіс ДПС «InfoTAX», про сторінки податкової в соціальних мережах, про можливості Електронного кабінету та подання звітності в електронному вигляді та розповсюджена власна друкована продукція.