Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання платників - на «гарячій лінії» Павлоградських податківців

опубліковано 12 квітня 2021 о 14:02

Податкова служба сьогодення – це транспарентна та технологічна податкова служба, яка надає якісні та зручні послуги платникам податків. Одним з напрямків роз’яснювальної роботи є систематичне проведення фахівцями Павлоградської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія». На питання платників відповіла заступник начальника Пвілоградської ДПІ ГУ ДПС Світлана Цаберяба.

Пропонуємо найбільш цікаві питання-відповіді:

Питання: Чи передбачена відповідальність за втрату реєстраційного посвідчення на РРО?

Відповідь: Нормами чинного законодавства відповідальності до суб’єктів господарювання за втрату реєстраційного посвідчення на реєстратор розрахункових операцій не передбачено. При цьому суб’єкт господарювання, який втратив реєстраційне посвідчення, повинен подати у зазначений термін до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО реєстраційну заяву з позначкою «Перереєстрація» з метою його поновлення.

Питання: Чи потрібно вести КОРО при використанні ПРРО?

Відповідь: Ні, КОРО не використовується, а тому і реєструвати її не потрібно.

Якщо застосовується ПРРО, то Z-звіти потрібно щоденно засобами ПРРО створювати у електронній формі у разі здійснення розрахункових операцій та подавати їх до фіскального сервера засобами телекомунікації (п.1 р. IV Порядку №317). Після того, як Z-звіт буде передано на фіскальний сервер ДПС та отримано відповідне підтвердження, суб’єкт господарювання зберігає його в зручній для себе спосіб протягом строку, визначеного п.44.3 Податкового кодексу України (не менш як 1095 днів з дня подання податкової звітності, для складення якої використовуються зазначені документи, а у разі її неподання – з передбаченого ПКУ граничного терміну подання такої звітності).