Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації у сфері застосування РРО йшлося під час проведення промоакції для фізичних осіб-підприємців м. Кам’янське та м. Верхньодніпровська

опубліковано 10 березня 2021 о 08:44

Днями фахівцями Кам’янського відділу організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено промоакцію для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють діяльність на території ринків м. Кам’янське та м. Верхньодніпровська.

Промоакція присвячена застосуванню фізичними особами – підприємцями (далі – ФОП) реєстраторів розрахункових операцій.

ФОП повідомили про зміни, які були внесені до Податкового кодексу України та інших законів України, Законом України від 01 грудня 2020 року № 1017-IX в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Наголосили, що у разі, якщо суб’єкт господарювання підпадає під дію Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями та Податкового кодексу України, згідно з якими настає обов’язок застосовувати РРО та/або ПРРО, суб’єкт господарювання за власним вибором може обрати для проведення розрахунків за товари РРО/ПРРО. Звернули увагу на переваги застосування ПРРО – насамперед, це економія коштів, адже програмне забезпечення, розроблене ДПС України, надається платнику безкоштовно, потрібно просто завантажити його з сайту ДПС України на будь-який зручний гаджет – смартфон, планшет чи комп’ютер, оновлення програмного забезпечення відбувається автоматично.

Суб’єктам господарювання, які мають намір використовувати ПРРО, порекомендували ознайомитись з інформацією, яка розміщена на офіційному вебпорталі ДПС України у банері  «Програмні РРО»  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/  або звернутись до центрів обслуговування платників для отримання роз’яснень з питань реєстрації та застосування ПРРО.

Усі присутні отримали відповіді на питання та друковану продукцію про новації у сфері застосування РРО.