Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся семінар у ДПІ у м.Покрові

опубліковано 04 березня 2021 о 09:19

В ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області за організацією Нікопольського відділу організації роботи організаційно – розпорядчого управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області було проведений семінар для платників податків та громадян із наступних питань: декларування доходів громадян; порядок заповнення поля «Призначення платежу»; електроні сервіси ДПС; працевлаштування найманих працівників та порядок оподаткування ПДФО та військовим збором заробітної плати.

Заступник начальника ДПІ у м. Покрові Валентина Піхтіна в ході семінару провела роз’яснювальну роботу серед платників податків щодо права на податкову знижку та декларування доходів громадян, які зобов’язані подати декларації.

Також звернула увагу присутніх, що в умовах дії карантину залишається актуальним також максимальне використання електронних сервісів Державної податкової служби України, зокрема ІТС «Електронний кабінет», вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС, де розміщується актуальна, щоденно поновлювана та важлива інформація для платників податків.

Громадяни можуть використовувати електронний сервіс ДПС «Електронний кабінет», який надає можливість:

- доступу до реєстраційних даних та даних про об’єкти оподаткування (рухоме та нерухоме майно, відомості про які надходять до ДПС з відповідних реєстрів інших державних органів);

- доступу до сформованих податкових повідомлень – рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю;

- подання декларації про майновий стан і доходи;

- отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

В ході зустрічі Валентиною Піхтіною було звернуто увагу роботодавців на важливість офіційного працевлаштування найманих працівників та нарахування і виплати заробітної плати на рівні не менше мінімальної (з 1 січня 2021 року - 6000 грн.). На зарплату нараховується ЄСВ (22%), з неї утримується ПДФО (18%) та військовий збір (1,5%).

Наостанок, присутнім були вручені брошури «Стартувала деклараційна кампанія 2021», «Податкова знижка для фізичних осіб» та інформаційні матеріали по декларуванню доходів громадян.