Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Своєчасна сплата податків - розвинена економіка нашої країни

опубліковано 02 червня 2020 о 15:18

Податковий борг - загальнодержавна проблема. Недоотримання державним та  місцевими бюджетами коштів  погіршує стабільність фінансової системи держави та унеможливлює фінансування програм соціально-економічного розвитку.

Станом на 01.06.2020 податковий борг платників податків, що перебувають на обліку у Кам’янському управлінні Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, складає 965,4 млн грн, із них до місцевих  бюджетів – 296,0 млн гривень.

Кам’янське управління звертається з проханням до платників податків: бути сумлінними, своєчасно сплачувати податки, а у разі виникнення питань, звертатися до податкової служби з  метою попередження  штрафів та перевірок.

Добровільна та своєчасна сплата податків, недопущення утворення податкового боргу сприяє піднесенню економіки нашої країни та дає можливість платнику уникнути таких процедур, як опис майна в податкову заставу, стягнення коштів боржника, продаж його майна, стягнення дебіторської заборгованості, що передбачено нормами  Податкового кодексу.

Платники податків можуть отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

У приватній частині Електронного кабінету режим «Стан розрахунків з бюджетом» надає користувачу доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника). Суми заборгованості перед бюджетом позначено червоним кольором.