Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про своєчасність сплати єдиного внеску на хвилях радіостанції ТОВ ТРК "МіКомп"

опубліковано 02 червня 2020 о 12:56

Днями, в ефірі ТОВ ТРК "МіКомп" старший державний інспектор відділу забезпечення роботи Кам’янського управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Олена Капелька нагадала платникам про необхідність своєчасності сплати єдиного внеску.

Вона звернула увагу, що вчасне здійснення державою зобов’язань перед громадянами, а саме: виплата пенсій і надання соціальних допомог, напряму залежить від наповнюваності державних цільових фондів за рахунок єдиного внеску.

Зазначила, що по Дніпропетровській області заборгованість зі сплати єдиного внеску станом на 01 травня 2020 року складає понад 1 млрд гривень.

Наголосила, що єдиний внесок підлягає обов’язковій сплаті, незалежно від фінансового положення платника.

Звернула увагу на зміни, які діють з 18.03.2020 та котрі мають підтримати платників податків на період заходів, що спрямовані на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) для фізичних осіб – підприємців, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, членів фермерського господарства тощо.

Наприкінці Олена Капелька звернулась до платників податків з проханням дотримуватися норм діючого законодавства при сплаті єдиного внеску.

А тим фізичним особам – підприємцям, хто не отримує дохід і фактично не здійснює будь-яку підприємницьку діяльність, порадила ініціювати процедуру державної реєстрації припинення підприємницької діяльності чи зняття з обліку, як самозайнятих.