Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За нерухомість платники Правобережного управління сплатили майже 48 млн гривень

опубліковано 10 грудня 2019 о 15:21

Упродовж  січня-листопада 2019 року платники - власники нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, території обслуговування Правобережного управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області сплатили до бюджет 47 млн 853,6 тис. гривень. Це перевищило надходження минулого року на 6,29 млн гривень.

Більша частка сплати припадає на власників нерухомості – юридичних осіб, що становить 75 відсотків від сплаченого платежу. Вони сплатили понад 36 млн грн податку на нерухоме майно. Приріст до січня-листопада минулого року склав 1,64 млн грн, або плюс 4,5 відсотка.

Фізичні особи сплатили за нерухомість майже 12 млн грн цього платежу, що перевищило минулорічні надходження одинадцяти місяців на 4,65 млн гривень.

Нагадуємо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості.

Юридичні особи самостійно визначають суму податку до сплати у декларації та сплачують податок за 2019 рік. Фізичним особам податок нараховують органи податкової служби, вручаючи їм податкові повідомлення-рішення. Громадяни в поточному році сплачують податок на нерухомість за об`єкти, що були у володінні в 2018 році.