Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснюють застосування РРО нововведення

опубліковано 09 грудня 2019 о 11:44

Фахівцями Центру обслуговування платників Томаківської ДПІ Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області на постійній основі проводиться робота, направлена на доведення до суб’єктів господарювання та громадян змін податкового законодавства.

Одним із питань, яким останнім часом цікавляться платники податків – це зміни в застосуванні реєстраторів розрахункових операцій з 01 січня 2020 року.

Так, Іра Ступа та Проц Олена на зустрічі з платниками податків повідомили, що відповідно до норм Законів України від 20.09.2019 № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та від 20.09.2019 № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» з 19 квітня 2020 року фізичні особи-підприємці матимуть можливість використовувати як традиційні РРО, так і спеціальні програмні РРО.

Функцію програмного РРО зможе виконувати будь-який пристрій (комп’ютер, планшет, смартфон), на який встановлено відповідне програмне забезпечення.

Звертаємо увагу!

Вказаними Законами не передбачено використання реєстраторів розрахункових операцій спрощенцям першої групи (річний дохід до 300 тис. грн.), а також фізичними особами, які продають на ринку власні вживані речі або продукти власного підсобного господарства.

З інформацією щодо новацій у сфері застосування РРО, відповідями на питання, які найбільш цікавлять бізнес та громадськість, нормативно-правовими актами, посилання на програмний інтерфейс (АРІ) через який здійснюється взаємодія програмного забезпечення новітніх моделей з інформаційною системою ДПС можна ознайомитися в банері «Новітні РРО», розміщеному на офіційному вебпорталі ДПС.