Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: адміністративні послуги для мешканців Дебальцівського старостинського округу

, опубліковано 29 березня 2023 о 17:07

З метою реалізації податкового сервісу щодо якісного надання адміністративних та інших послуг від ДПС, які вкрай важливі для реалізації прав та обов’язків платників податків, 28.03.2023 працівниками Центру обслуговування платників (ЦОП) Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС), фахівцем Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС здійснено виїзд до с. Дебальцеве Дебальцівського старостинського округу Васильківської селищної ради

Виїзд мобільного ЦОПу здійснено під керівництвом заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонова Валерія.

Під час зустрічі в онлайн форматі Леонов Валерій акцентував увагу присутніх, що для наближення послуг до фізичних та юридичних осіб, забезпечення зручних і доступних умов для отримання сервісів податкова служба Дніпропетровщини вирушає до платників податків на мобільному ЦОПі.

Під час комунікацій з платниками Леонов Валерій проінформував про новації податкового законодавства у частині визначення суб’єктами господарювання мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ).

Валерій Леонов наголосив, що податкова служба області завжди відкрита до діалогу з органами місцевого самоврядування, платниками податків, і зараз, як ніколи, наша тісна взаємодія це – запорука злагодженої та ефективної роботи у напрямку наповнення бюджетів.

Податківцями під час виїзду проведено інформаційно-роз’яснювальну та консультаційну роботу стосовно деклараційної кампанії 2023, переваг користування платниками електронними сервісами ДПС України, безкоштовного отримання кваліфікованих електронних підписів; новацій податкового законодавства та актуальних питань щодо земельного податку, орендної плати; податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; порядку застосування РРО/ПРРО, розрахунку МПЗ.

Також присутніх ознайомлено зі сторінками «Державна податкова служба України» та «ДПС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі Facebook, Telegram-каналом ДПС України.

Під час виїзду фахівцями податкової прийнято:

- 32 заяви з проведення звірки даних з податку на майно з фізичних осіб (плата за землю);

- 14 заяв за формою № 5ДР;

- 2 заяви з проведення звірки даних з податку на майно з фізичних осіб (податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) та запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку.

Мешканці Дебальцівського старостинського округу, які були задіяні під час виїзду ЦОПу, отримали примірники друкованої продукції ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру.