Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Учасникам антитерористичної операції (ООС) та членам їх сімей в рамках Всеукраїнського тижня права

опубліковано 04 грудня 2019 о 11:50

Кам’янське управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області в рамках Всеукраїнського тижня права повідомляє учасникам антитерористичної операції (ООС) та членам їх сімей.

З метою заохочення громадян до підтримки захисників України підпунктом 165.1.54 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України встановлено, що не оподатковуються доходи учасників бойових дій, які залучаються (залучались) та беруть (брали) безпосередню участь в антитерористичній операції, отримані в якості благодійної допомоги, або на користь членів їх сімей.

Від оподаткування військовим збором звільняються доходи у вигляді грошового забезпечення на час безпосередньої участі особи в антитерористичній операції, відповідно до абзацу 2 пункту 1.7 підрозділу 10 розділу ХХ Перехідних положень Податкового кодексу України. Безпосередня участь особи в антитерористичній операції має бути документально підтверджена посвідченням учасника бойових дій. Воно видається відповідно до «Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенитет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення», що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 413 із змінами і доповненнями.

Для учасників АТО також передбачена пільга щодо сплати земельного податку. Звільнення від сплати податку за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання в межах граничних норм, установлених ст. 281 Податкового кодексу України.