Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про право на пільги для учасників АТО/ООС

, опубліковано 02 грудня 2019 о 11:28

Податковим кодексом України передбачено деякі преференції для учасників АТО/ООС на сході України.

Фізичні особи – підприємці, платники єдиного внеску, призвані на військову службу під час мобілізації на весь строк їх військової служби звільняються від виконання своїх обов'язків, якщо вони не є роботодавцями.

Підставою для такого звільнення є заява фізичної особи - підприємця та копія військового квитка або копія іншого документа, виданого відповідним державним органом, які подаються до податкових органів протягом 10 днів після її демобілізації.

Крім того, відповідно до статті 281 ПКУ від сплати земельного податку звільняються ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі – Закон).

При цьому звільнення від сплати земельного податку, передбачене для такої категорії фізичних осіб, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм.

Для звільнення від сплати земельного податку, особа яка має підстави для отримання пільг повинна надати контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки заяву довільної форми та посвідчення «Учасник бойових дій».