Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч у форматі «круглого столу» у Верхньодніпровській територіальній громаді

опубліковано 17 березня 2023 о 15:07

Днями в приміщенні Верхньодніпровської територіальної  громади, відбулося засідання «круглого столу», в якому прийняла участь начальник Верхньодніпровської ДПІ Оксана Плахотник.

      На зустрічі обговорювались особливості та новації податкового законодавстві, а  саме, що підпунктом 266.7.3 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних щодо:

- об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;

- розміру загальної площі об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;

- права на користування пільгою із сплати податку;

- розміру ставки податку;

- нарахованої суми податку.

       Під час засідання «круглого столу» розглянуто питання особливостей визначення мінімального податкового зобов’язання, запроваджені Законом   України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» та зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи, внесених наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

       Також розглядалися питання легалізації трудових відносин, правильність заповнення реквізиту «Призначення платежу», декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. 

      Наприкінці «круглого столу» присутні отримали відповіді на питання, а також друковану продукцію.