Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ДПІ у м. Покрові відбувся коментар про застосування програмного РРО

опубліковано 18 квітня 2024 о 09:43

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Заступник начальника ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валентина Піхтіна надала коментар представникам медіа щодо застосування програмного РРО.

Фахівець повідомила про переваги застосування ПРРО, зокрема: ППРО може бути встановленим на смартфон, планшет, комп’ютер чи на будь-який інший пристрій, що підтримує операційну систему Windows, Android та має підключення до мережі інтернет. Реєстрація ПРРО в контролюючому органі здійснюється в режимі онлайн без додаткових документів та лише в електронній формі. Обмін документами між ПРРО та фіскальним сервером здійснюється виключно в електронній формі, що виключає будь-які контакти суб’єкта господарювання з посадовими особами ДПС, та не потребує реєстрації та ведення КОРО тощо.

Податківець звернула увагу на те, що реєстратори розрахункових операцій зобов’язані використовувати підприємці 2-4 групи спрощеної системи оподаткування, які здійснюють розрахункові операції готівкою або через POS-термінал із застосуванням електронного платіжного засобу.