Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Електронні сервіси ДПС»

, опубліковано 22 січня 2024 о 12:10

У Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Електронні сервіси ДПС».

На запитання платників податків відповіла заступник начальника управління - начальник відділу податкових сервісів управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Косенко Любов.

Питання 1: Добрий день.Чи може громадянин подати декларацію про майновий стан і доходи по інтернету?

Відповідь. Доброго дня! Так, звичайно. Громадяни можуть подати податкову декларацію про майновий стан і доходи зручно і просто через сервіс ДПС України «Електронний кабінет», вхід до якого здійснюється за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС (https://tax.gov.ua/).

Доступ до приватної частини Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного  підпису будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID), за допомогою Дія Підпис або «хмарного» кваліфікованого електронного підпису.

Також подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки можна за допомогою нового мобільного застосунку від ДПС  «Моя податкова». Завантажити застосунок «Моя податкова» можна в App Store або Google Play на будь-який пристрій, який підтримує операційні системи Android чи iOS із відповідними версіями.

Питання 2: Добрий день.Чи можу я отримати довідку про доходи онлайн?

Відповідь. Доброго дня! Так, звичайно. Ви можете отримати Вiдомостi з Державного реєстру фiзичних осiб - платникiв податкiв про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та вiйськового збору через Електронний кабінет. Для цього необхідно зайти в меню «ЕК для громадян» та обрати розділ «Запит про суми виплачених доходів». Середня тривалість обробки Запиту складає близько 30 хвилин. Вiдповiдь на Запит в електронному виглядi можна переглянути у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи».

Крім того, отримати відомості про доходи Ви можете за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова» через розділ «Послуги».

Питання 3: Добрий день. Як я можу визначити суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю з фізичних осіб?

Відповідь. Доброго дня! Державною податковою службою України розроблено зручний сервіс для фізичних осіб – «Калькулятор податку на майно».  Він надає можливість громадянам самостійно здійснювати на вебпорталі ДПС розрахунок сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю з фізичних осіб.

 «Калькулятор податку на майно» розміщено на вебпорталі Державної податкової служби України у блоці «Е-СЕРВІСИ».

Питання 4: Добрий день. Чи можна подати Заяву про включення до Реєстру волонтерів через Електронний кабінет?

Відповідь. Доброго дня! Так, звичайно. Подати заяву про включення до Реєстру волонтерів в через Електронний кабінет можливо у розділі ЕК «Для громадян» в режимі «Заява до Реєстру волонтерів» або у «Введення звітності» режиму «Додатково».

Крім того, подати Заяву про включення до Реєстру волонтерів можна за допомогою застосунку «Моя податкова» у розділі «Послуги».

Питання 5: Доброго дня. Як мені отримати інформацію про свій податковий борг в Електронному кабінеті?

Відповідь. Доброго дня! Щоб отримати інформацію про податкові зобов’язання перед бюджетом, необхідно увійти в приватну частину Електронного кабінету після онлайн-ідентифікації. Потім обрати режим «Стан розрахунків з бюджетом». Обрати рік, контролюючий орган (по всім органам ДПС або конкретному органу ДПС). Вам буде доступна зведена інформація по кожному виду платежу станом на момент звернення.

Звертаю увагу, що режим «Стан розрахунків з бюджетом» надає громадянам можливість:

- доступу до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів;

- доступу до інформації по кожному виду податку (платежу) про нарахування за податковими зобов’язаннями, сплату та повернення з бюджету, пеню, залишок несплаченої пені, податковий борг або надміру сплачені суми та суми, які будуть нараховані в наступних звітних періодах;

- сплатити податки, збори, платежі та єдиний внесок, скориставшись однією з платіжних систем.