Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Дніпропетровського регіону протягом січня – вересня поточного року отримали понад 42,0 млн грн зборів

, опубліковано 04 жовтня 2024 о 10:47

Платники Дніпропетровщини у січні – вересні 2024 року спрямували до місцевих бюджетів Дніпропетровської області понад 42,0 млн грн збору за місця для паркування транспортних засобів та туристичного збору, що на 194,1 тис. грн більше відповідного періоду минулого року (темп росту 100,5 відс.).

При цьому, збору за місця для паркування транспортних засобів надійшло понад 31,2 млн грн, туристичного збору – понад 10,8 млн гривень.

Звертаємо увагу, що терміни сплати місцевих зборів визначені Податковим кодексом України (далі – ПКУ).

Сума збору за місця для паркування транспортних засобів, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, сплачується щоквартально протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, за місцезнаходженням об’єкта оподаткування (п.п. 268 прим.1.5.1 п. 268 прим.1.5 ст. 268 прим.1 ПКУ).

Згідно з п.п. 268.7.1 п. 268.7 ст. 268 ПКУ туристичний збір податкові агенти сплачують за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому – до 28 (29) включно) на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради.

Податкові агенти, які сплачують збір авансовими внесками, відображають у податковій декларації за звітний (податковий) квартал суми нарахованих щомісячних авансових внесків. При цьому остаточна сума збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал (з урахуванням фактично внесених авансових платежів), сплачується такими податковими агентами у строки, визначені для квартального звітного (податкового) періоду.

Якщо граничний строк сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов’язання вважається операційний день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 57.1 ст. 57 ПКУ).