Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Васильківської ДПІ прийняли участь у роботі мобільного ЦОПу

, опубліковано 19 серпня 2024 о 13:23

Фахівцями ЦОПу Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС), задіяними у роботі мобільного ЦОПу, з метою надання податкового сервісу, протягом липня 2024 року здійснені виїзди до мешканців територіальних громад (ТГ): селища Чаплине Дубовиківської сільської ради; сіл Хуторо-Чаплине Шевченківського старостинського округу Дубовиківської сільської ради, Шевченкове Дубовиківської сільської ради, Великоолександрівка Великоолександрівського старостинського округу Васильківської селищної ради.

Виїзди мобільного ЦОПу відбулись під керівництвом заступника начальника ГУ ДПС Леонова Валерія (в режимі відеозв’язку) та за участі начальника Васильківської ДПІ Бондаренко Маргарити.

В процесі комунікацій Леонов Валерій ознайомив присутніх з адміністративними, іншими послугами та сервісами ДПС, за отриманням яких мешканці можуть звернутись до мобільного ЦОПу. Повідомив про створення централізованої електронної черги для запису до ЦОПів та про можливість отримання безкоштовних кваліфікованих електронних підписів у відповідних пунктах обслуговування ДПС.

Начальник ДПІ проінформувала відвідувачів мобільного ЦОПу щодо переліку документів, які потрібні для отримання адміністративних послуг, а також про режим роботи ЦОПу і контактні номери телефонів.

В ході спілкування з платниками проведено інформаційно-роз’яснювальну та консультаційну роботу з питань податкового законодавства. Зокрема, увагу акцентовано на актуальності реєстраційних даних громадян у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, мінімальному податковому зобов’язанні (МПЗ), платі за землю, застосуванні РРО/ПРРО, трудових відносинах тощо. 

Під час виїзду податківці приймали від мешканців ТГ заяви за формами № 5 ДР та № 10 ДР, заяви на проведення звірки з плати за землю, з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та щодо МПЗ; видавали картки платника податків та довідки з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела/суми нарахованого доходу; надавали практичну допомогу.

Обслуговування платників у зручному форматі – ефективний і якісний податковий сервіс, який забезпечує необхідним комплексом адміністративних послуг мешканців територіальних громад.