Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З вироблених товарів до загального фонду держбюджету від платників Дніпропетровщини надійшло понад 185,0 млн грн акцизного податку

, опубліковано 14 серпня 2024 о 08:56

У січні – липні 2024 року до загального фонду державного бюджету від платників Дніпропетровщини з вироблених товарів надійшло понад 185,0 млн грн акцизного податку, що майже на 46,0 млн грн, або на 33,1 відс., більше ніж у січні – липні 2023 року. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

Як зазначила очільниця податкової регіону, акцизний податок є вагомим джерелом надходжень до місцевого і державного бюджетів. За умови сумлінної сплати акцизного податку, кошти, які надходять, сьогодні перш за все направляються на підтримку обороноздатності країни. 

«Свідоме відношення і продавців, і покупців до вимог податкового законодавства наразі є дуже важливим. Обов’язковий друк і видача фіскального чека під час здійснення розрахункової операції – це правило, з якого не повинно бути виключень. Фіскальний чек при купівлі, зокрема підакцизних товарів, є запорукою своєчасного надходження податку до бюджетів. Дякуємо всім сумлінним платникам за відповідальне ставлення до сплати податків і зборів», – підсумувала Наталя Федаш.