Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Контроль за обігом підакцизної продукції: результати роботи податкової служби Дніпропетровщини у м. Синельникове та Синельниківському районі

, опубліковано 29 липня 2024 о 14:40

За результатами декларування суб’єктами господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами на території Синельниківського району Дніпропетровщини, у січні – червні 2024 року до територіальних громад регіону забезпечено надходження акцизного податку у сумі 12,4 млн грн (аналогічний період 2023 року – 10,3 млн грн, зростання 20,4%). 

Зарахування частки акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів до місцевих бюджетів територіальних громад Синельниківського району у січні – червні 2024 року майже 10 млн грн (аналогічний період 2023 року – 9,1 млн грн, зростання на 9,4%). 

Проведено 44 фактичні перевірки, донараховано 954,8 тис. грн (найчастіші порушення – торгівля без ліцензії та контрафактними товарами);

Анульовано 92 ліцензії на право роздрібної торгівлі, в т. ч. 47 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами та 45 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області з метою координації спільних заходів щодо боротьби з нелегальним обігом і роздрібною торгівлею підакцизної продукції на території м. Синельникове, 26.07.2024 проведено робочу зустріч з керівництвом Синельниківської РВА, головами територіальних громад району, правоохоронними та іншими службами.

Основна тематика робочої зустрічі – боротьба з контрафактною тютюновою продукцією, розробка плану послідовних дій по дотриманню законодавства, напрямки спільної взаємодії щодо ліквідації незаконного ринку тютюнових виробів та інших товарів підакцизної групи та як наслідок – наповнення бюджету територіальних громад

 «Сумлінне виконання норм податкового та іншого законодавства України, повнота сплати податків, обов’язковість застосування реєстраторів розрахункових операцій – важливі фактори забезпечення функціонування економіки держави в умовах сучасності», – зазначив заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Федір Терханов.