Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Єдиний податок – один із бюджетоутворюючих сегментів фінансової самодостатності територіальних громад

, опубліковано 22 липня 2024 о 09:19

Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш, упродовж січня – червня 2024 року до місцевих бюджетів регіону від фізичних осіб – підприємців надійшло понад 2,3 млрд грн єдиного податку, що на понад 835,5 млн грн, або на 56,8 відс., більше ніж у січні – червні минулого року.

Очільниця податкової служби області подякувала платникам за своєчасне наповнення місцевих скарбниць та звернула увагу, що надходження єдиного податку є одними з бюджетоутворюючих сегментів фінансової самодостатності територіальних громад регіону. Застосування єдиного податку сприяє легалізації економічної діяльності, і як наслідок – збільшенню податкових надходжень до місцевих бюджетів.

«Одним із першочергових завдань органів податкової служби є створення максимально сприятливих умов платникам для виконання ними своїх обов’язків. І спрощена система оподаткування – вагомий інструмент підтримки малого та середнього бізнесу. Ця система демонструє свою важливість не тільки як фіскальний інструмент, але і як засіб збереження соціальної стабільності та стимул для розвитку підприємництва, зокрема в області. Працюємо далі!» – зауважила керівниця обласної податкової.