Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дніпропетровщина: на соціальні потреби платниками спрямовано понад 17,1 млрд грн єдиного внеску

, опубліковано 19 липня 2024 о 09:00

Протягом першого півріччя 2024 року страхувальники Дніпропетровщини спрямували до державних цільових фондів понад 17,1 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок). У порівнянні з січнем – червнем 2023 року надходження збільшились на понад 2,1 млрд грн, або на 14,5 відсотків. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

Керівниця податкової служби регіону подякувала сумлінним платникам за своєчасно виконані фінансові зобов’язання і нагадала, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

«Для економічного і соціального захисту працівників в Україні діє система державного соціального страхування. Так, офіційно оформлений працівник отримує соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків, професійних захворювань, нарахування лікарняних, декретних, а також пенсійне забезпечення та інші виплати. Єдиний внесок – основне джерело надходжень до Пенсійного фонду України і його сплата забезпечує своєчасне фінансування всіх соціальних потреб, які виникають у процесі трудових відносин», – зазначила Наталя Федаш.