Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дніпропетровщина: єдиний податок – один з основних джерел наповнення місцевих бюджетів

, опубліковано 15 липня 2024 о 08:50

У січні – червні 2024 року до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від платників єдиного податку надійшло понад 2,9 млрд гривень. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш, надходження збільшились у порівнянні з січнем – червнем 2023 року на понад 665,7 млн грн, або на 29,1 відсотків.

Очільниця податкової служби Дніпропетровщини висловила вдячність представникам бізнесу за сумлінне виконання своїх фінансових обов’язків та нагадала, що 19.07.2024 – останній день сплати авансового внеску з єдиного податку за липень 2024 року платниками єдиного податку першої та другої груп, а 30.07.2024 – останній день сплати єдиного податку платниками єдиного податку четвертої групи за ІІ квартал 2024 року.

Керівниця обласної податкової служби звернула увагу, що згідно з внесеними Законом України від 23 лютого 2024 року № 3603-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» змінами до Податкового кодексу України, п.п. 298.1.1 п. 298.1 ст. 298 доповнено новим сьомим абзацом. 

Відповідно до зазначеного абзацу суб’єкт господарювання може заявити про обрання спрощеної системи оподаткування під час державної реєстрації створення юридичної особи або державної реєстрації фізичної особи – підприємця (ФОП), державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу або про ФОП, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Відповідна заява або відомості передаються до контролюючих органів у порядку, встановленому Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».