Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Плата за землю – важлива складова наповнення місцевих бюджетів

, опубліковано 12 липня 2024 о 08:43

Протягом першого півріччя поточного року до місцевих бюджетів Дніпропетровщини платниками спрямовано понад 3,4 млрд грн плати за землю. Надходження виросли у порівнянні з січнем – червнем 2023 року майже на 336,9 млн грн, або на 10,8 відсотків. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

Очільниця податкової служби регіону зауважила, що місцеві бюджети займають провідну роль у функціонуванні територіальних громад. Основним призначенням місцевих бюджетів є фінансове забезпечення розвитку регіону, реалізації соціально-економічних завдань, покладених на органи місцевого самоврядування. Місцеві бюджети виконують важливу функцію у вирішенні загальнодержавних економічних і соціальних питань: розвитку інфраструктури регіону, фінансуванні агропромислового комплексу, промисловості, енергетики та будівництва тощо.

«Своєчасна сплата податків і зборів до місцевих бюджетів – це фінансова підтримка стабільного функціонування територіальних громад. Дякуємо платникам за роботу і сумлінне виконання податкових зобов’язань!», – зазначила Наталя Федаш.