Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робота з незаконним обігом підакцизних товарів триває

, опубліковано 10 липня 2024 о 16:23

В Криворізькій міській адміністрації відбулася робоча зустріч з керівником робочої групи з питань боротьби із нелегальним обігом та роздрібною торгівлею підакцизними товарами на території м. Кривого Рогу.

Фахівці податкової служби Дніпропетровської області спільно з представниками міської ради обговорили методи та напрями протидії незаконному обігу підакцизних товарів.

Застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення законодавства у сфері торгівлі підакцизними товарами, складання адміністративних матеріалів, анулювання ліцензій на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами та вилучення з обігу контрафактної продукції – результати проведених спільних заходів щодо легалізації ринку підакцизних товарів.

Особливу увагу під час комунікацій приділили питанням виявлення правопорушень на ринку нафтопродуктів, а саме – нелегальному продажу пального через АЗС, які працюють незаконно та відпрацюванню незаконної реалізації паливно – мастильних матеріалів пересувними мобільними станціями. 

«Спільна діяльність державних органів щодо ліквідації тіньового ринку підакцизних товарів направлена на дотримання бізнесом податкового законодавства, зокрема, що регулює обіг алкогольної продукції, тютюнових виробів та нафтопродуктів з обов’язковим застосуванням у господарській діяльності реєстраторів розрахункових операцій», – акцентував заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Федір Терханов.

Також, у м. Кривому Розі проведено інспектування податкового посту, який знаходиться на одному із виробничих підприємств. В ході візиту перевірено умови, за яких здійснюють діяльність працівники Головного управління ДПС у Дніпропетровській області. За участі директора та працівників підприємства відбулась нарада, на якій Федір Терханов наголосив про важливість оформлення працівників згідно з трудовим законодавством та своєчасну сплату податків в умовах воєнного стану.