Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дніпропетровщина: з початку поточного року до місцевих бюджетів від ФОПів надійшло понад 2,1 млрд грн єдиного податку

, опубліковано 21 червня 2024 о 09:02

Упродовж січня – травня 2024 року до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від фізичних осіб – підприємців (ФОП) надійшло понад 2,1 млрд грн єдиного податку. Надходження виросли майже на 840,0 млн грн, або на 65,4 відс., у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

Керівниця обласної податкової подякувала платникам за своєчасний внесок коштів до бюджетів та нагадала, що ФОП – платник єдиного податку, яка протягом календарного року змінює групу платника єдиного податку, з метою перебування на обраній нею групі у поточному році визначає щоквартально загальний обсяг доходу наростаючим підсумком з початку календарного року (обчислює сумарний дохід, отриманий під час перебування протягом року на різних групах).

У разі перевищення загального обсягу доходу, визначеного за результатами податкового (звітного) періоду (півріччя, три квартали, рік), ФОПом – платником єдиного податку, яка перебувала протягом календарного року на різних групах (при цьому окремо по кожній групі платника єдиного податку перевищення доходу не відбулося) до суми перевищення застосовується ставка єдиного податку у розмірі 15 відсотків.