Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дніпропетровщина: суд підтримав позицію податкової

, опубліковано 11 червня 2024 о 12:07

У грудні 2023 року Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) подано до Дніпропетровського окружного адміністративного суду заяву про перегляд рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду за нововиявленими обставинами.

Заява ГУ ДПС обґрунтована тим, що постановою Верховного суду рішення Криворізької міської ради (в частині встановлення для юридичних осіб ставки податку за користування земельними ділянками та річного розміру орендної плати за користування земельними ділянками на рівні 1,91 % від нормативної грошової оцінки земель міста) визнано чинним.

Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду у лютому 2024 року заяву ГУ ДПС про перегляд рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду за нововиявленими обставинами задоволено. 

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, підприємство подало апеляційну скаргу.

Третім апеляційним адміністративним судом підтримано позицію ГУ ДПС та зроблено висновок, що судове рішення може бути переглянуто за нововиявленими або виключними обставинами.

Після винесення рішення суду апеляційної інстанції сума понад 181,4 млн грн сплачена до бюджету платником податків у повному обсязі.