Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 147,5 млн грн – внесок від платників екологічного податку до місцевих бюджетів Дніпропетровщини

, опубліковано 11 червня 2024 о 09:12

Протягом п’яти місяців поточного року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло від платників понад 147,5 млн грн екологічного податку. Надходження збільшились порівняно з січнем – травнем 2023 року на понад 36,1 млн грн, або на 32,5 відсотки.

Звертаємо увагу, що у разі передачі в оренду або відчуження нерухомого майна разом із стаціонарним джерелом забруднення в середині звітного періоду поточного року, платник складає та подає повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням (далі – об’єкти оподаткування) або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП (далі – повідомлення 20-ОПП) та відповідно до п. 250.9 ст. 250 Податкового кодексу України повідомляє контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення заяву про виникнення (відчуження) у нього об’єкта оподаткування екологічним податком.

При цьому декларування податкових зобов’язань з екологічного податку здійснюється платниками за фактичний період перебування у користуванні об’єктів оподаткування, визначений у повідомленні 20-ОПП, у відповідному звітному (податковому) періоді.