Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дніпропетровщина: сплата податків в умовах воєнного стану – економічна безпека держави

, опубліковано 04 червня 2024 о 09:18

«Платники податків Дніпропетровського регіону продовжують у цих складних умовах наповнювати державний і місцеві бюджети, а також державні цільові фонди. Надходження платежів до бюджетів усіх рівнів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок) впродовж січня – травня 2024 року склали понад 51,0 млрд грн», – зазначила Наталя Федаш – очільниця Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Наталя Федаш акцентувала, що порівняно з аналогічним періодом минулого року позитивна динаміка податків і зборів складає майже 7,4 млрд грн, або 24,8 відс., єдиного внеску – майже 1,7 млрд грн, або 13,9 відсотків.

До Державного бюджету України протягом п’яти місяців поточного року надійшло понад 20,7 млрд грн, що майже на 4,4 млрд грн, або на 26,9 відс., більше ніж за підсумками відповідного періоду 2023 року.

Місцеві бюджети у січні – травні 2024 року отримали понад 16,4 млрд гривень. У порівнянні з аналогічним періодом 2023 року надходження збільшились майже на 3,0 млрд грн, темп росту – 122,2 відсотки. 

До державних цільових фондів з початку 2024 року платники Дніпропетровщини спрямували майже 13,9 млрд грн єдиного внеску. 

Керівниця податкової служби області висловила велику подяку платникам за сумлінну сплату податків, за відповідальне ставлення до податкових обов’язків, за внесок у Перемогу!