Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від юридичних осіб до місцевих бюджетів Дніпропетровщини надійшло майже 2,0 млрд грн плати за землю

, опубліковано 29 травня 2024 о 08:51

З початку 2024 року до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від юридичних осіб надійшло майже 2,0 млрд грн плати за землю. У порівнянні з січнем – квітнем 2023 року надходження збільшились на понад 87,7 млн грн, або на 4,6 відсотків. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

Очільниця податкової служби регіону висловила подяку платникам за відповідальність і своєчасно сплачені кошти до бюджетів та звернула увагу, що юридична особа зменшує податкові зобов'язання із земельного податку на суму пільг, які надаються фізичним особам відповідно до п. 281.1 ст. 281 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) за земельні ділянки, що знаходяться у їх власності або постійному користуванні і входять до складу земельних ділянок такої юридичної особи.

Такий порядок також поширюється на визначення податкових зобов'язань із земельного податку юридичною особою за земельні ділянки, які відведені в порядку, встановленому Законом України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» для безоплатного паркування (зберігання) легкових автомобілів, якими керують особи з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату, члени їх сімей, яким відповідно до порядку забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями передано право керування автомобілем, та законні представники недієздатних осіб з інвалідністю або дітей з інвалідністю, які перевозять осіб з інвалідністю (дітей з інвалідністю) з ураженням опорно-рухового апарату (п. 286.7 ст. 286 ПКУ).