Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати фактичних перевірок аптек

, опубліковано 03 квітня 2024 о 10:22

Легалізація трудових відносин і заробітних плат, ліквідація незаконної господарської діяльності, контроль за видачею суб’єктами господарювання відповідних розрахункових документів при проведення розрахункових операцій, отримання суб’єктами господарювання відповідних дозвільних документів на право здійснення господарської діяльності – у фокусі уваги податкової служби. 

Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) на постійній основі здійснюється моніторинг та аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання. 

Так, відповідно до поданої ФОПами звітності встановлено отримання ними доходів від здійснення господарської діяльності. Водночас, у зазначених суб’єктів господарювання відсутні належним чином зареєстровані РРО/ПРРО.

За результатами проведеного аналізу господарської діяльності аптек в м. Дніпро виявлені факти, що свідчать про можливі порушення законодавства в частині проведення розрахунків.

Працівниками ГУ ДПС проведено фактичні перевірки діяльності зазначених ФОПів, під час яких підтверджено факти здійснення розрахункових операцій без застосування належним чином зареєстрованих РРО/ПРРО, а також неведення у встановленому порядку обліку товарних запасів.

Разом з тим під час перевірки не було надано в повному обсязі документи, які належать до предмету перевірки.

За результатами фактичних перевірок зафіксовано порушень на загальну суму 7,2 млн гривень.

Закликаємо платників працювати відповідно до законодавчих норм!