Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обіг підакцизних товарів: результати роботи, проведеної контролюючими органами у м. Кривому Розі

, опубліковано 20 березня 2024 о 09:31

У січні – лютому 2024 року платниками Дніпропетровщини до бюджетів територіальних громад Криворізького регіону Дніпропетровської області забезпечено надходження акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів у сумі 25,7 млн грн та акцизного податку, сплаченого виробниками/імпортерами з роздрібної торгівлі тютюном, тютюновими виробами і промисловими замінниками тютюну у сумі 1,1 млн гривень.

Протягом січня – лютого поточного року податковою службою Дніпропетровщини:

- проведено 46 фактичних перевірок з питань дотримання вимог законодавства суб’єктами господарювання у сфері обігу підакцизної продукції, за результатами яких донараховано штрафні санкції у сумі 718,3 тис. грн, у т. ч. 168,0 тис. грн – у сфері торгівлі алкогольними напоями, 550,3 тис. грн – у сфері торгівлі тютюновими виробами;

- анульовано 168 ліцензій на право роздрібної торгівлі, в т. ч. 78 ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами та 90 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

В рамках Розпорядження голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації «Про створення регіональної робочої групи щодо боротьби із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею підакцизними товарами на території Дніпропетровської області» та Розпорядження голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації «Про введення в дію рішення ради оборони Дніпропетровської області від 12 грудня 2023 року» на території м. Кривого Рогу проведено спільні комісійні виїзні засідання. 

Виїзною робочою групою встановлені порушення правил торгівлі підакцизними товарами, застосовані фінансові санкції на загальну суму понад 190,0 тис. грн та складені адміністративні протоколи. 

З незаконного обігу спільно з працівниками Національної поліції вилучено понад 150 пляшок алкогольних напоїв, 1 500 пачок тютюнових виробів та 50 комплектів рідин, що використовуються в електронних сигаретах без марок акцизного податку встановленого зразка.

Своєчасне надходження акцизного податку є результатом сумлінного виконання платниками податків вимог чинного законодавства, Конституції України та відповідального ставлення до сплати податків.

Наголошуємо, що сумлінне виконання норм Податкового кодексу України, іншого законодавства та повнота сплати податків – важливі фактори, які сьогодні забезпечують стабільну роботу економіки.

Закликаємо суб’єктів господарювання працювати в правовому полі!