Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 34,6 млн грн плати за землю надійшло від фізичних осіб до місцевих бюджетів Дніпропетровщини

, опубліковано 27 лютого 2024 о 08:46

У січні 2024 року до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від фізичних осіб надійшло понад 34,6 млн грн плати за землю. Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш, надходження виросли у порівнянні з відповідним періодом 2023 року майже на 9,4 млн грн, бо на 37,2 відсотки.

Керівниця податкової служби регіону висловила подяку всім сумлінним платникам за своєчасне наповнення бюджетів та нагадала, що власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Облік фізичних осіб – платників земельного податку і нарахування відповідних сум проводяться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки, у тому числі право на яку фізична особа має як власник земельної частки (паю), щороку до 1 травня.