Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робота податкової служби Дніпропетровщини щодо збільшення надходжень з ПДФО

, опубліковано 14 лютого 2024 о 14:17

Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) активно проводиться індивідуально – роз’яснювальна робота серед платників з питань підвищення рівня заробітної плати та легалізації робочих місць.

ГУ ДПС бере участь у спільних заходах з органами місцевого самоврядування, зокрема з Інспекцією з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради.

У рамках такої взаємодії впроваджено низку заходів, спрямованих на відпрацювання суб’єктів господарювання – «мінімізаторів зарплати»,  залучення додаткових джерел до оподаткування і відповідно – збільшення надходжень податків, нарахованих на заробітну плату.

Так, протягом 2023 року на засіданнях робочих груп заслухано 1 571 суб’єктів господарювання. За результатами комунікацій підвищили рівень виплати заробітної плати 946 юридичних осіб та 447 фізичних осіб – підприємців. Додаткові надходження з податку на доходи фізичних осіб склали 2,14 млн гривень.

При цьому, завдяки індивідуально – роз’яснювальній роботі, проведеній фахівцями ГУ ДПС, з початку 2023 року підвищили рівень виплати заробітної плати 1 537 юридичних осіб та 525 фізичних осіб – підприємців. Додаткові надходження з ПДФО – 2,32 млн гривень.

Також керівниками 185 підприємств погашено заборгованість із заробітної плати на суму 192,4 млн грн, у зв’язку з чим додатково надійшло 34,6 млн грн ПДФО.