Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новий формат податкового сервісу для мешканців та внутрішньо переміщених осіб Криворізького регіону

, опубліковано 05 лютого 2024 о 14:02

Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) з метою об’єднання зусиль для координації дій у підвищенні якості сервісного обслуговування платників податків запроваджено чергування фахівців ГУ ДПС в приміщеннях Центрів надання адміністративних послуг територіальних громад Дніпропетровської області (далі – ЦНАП) для приймання відвідувачів та надання адміністративних послуг. 

Так, протягом січня 2024 року працівники державних податкових інспекцій (далі – ДПІ) ГУ ДПС здійснили 15 виїзних чергувань в ЦНАПах Криворізького регіону Дніпропетровської області, а саме:

- Криворізькою південною ДПІ – у Прозорому офісі Інгулецького району та Центрі «Віза» м. Кривого Рогу;

- Криворізькою північною ДПІ – у Прозорому офісі соціальних послуг Тернівської районної у місті ради та Центрі Віза м. Кривий Ріг;

- Апостолівською ДПІ – у Зеленодольській міській та Нивотрудівській сільській радах;

- Широківською ДПІ – у Широківській селищній раді, Карпівській та Гречаноподівській сільських радах.

Під час чергування надійшло 114 звернень щодо отримання адміністративних послуг від відвідувачів ЦНАПу. Податківцями надано суб’єктам звернень 29 адміністративних та 30 інших послуг.

Під час виїзду в громади:

- прийнято 6 податкових декларацій про майновий стан та доходи;

- проведено 6 звірок по нарахованих та сплачених платежах до бюджету по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та 5 заяв на скасування нарахування;

- надано 42 роз’яснення щодо: застосування норм податкового та іншого законодавства; переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема Електронного кабінету та застосунку «Моя податкова»; використання РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій та 59 роз’яснень стосовно деклараційної кампанії 2024; 

- розповсюджено 122 примірника друкованої продукції.

У ЦНАПах та Прозорому офісі соціальних послуг на моніторах, в зонах очікування, під час роботи мобільного ЦОПу транслювались відеоролики з питань декларування доходів, отриманих фізичними особами у 2023 році та комунікаційної податкової платформи – ефективного формату спілкування з бізнесом та громадськістю.

Слід зазначити, що значна кількість відвідувачів, які звернулись до фахівців податкової служби в ЦНАПі, складалась з внутрішньо переміщених осіб, переважно з Дніпропетровської, Херсонської, Запорізької, Донецької, Харківської та Миколаївської областей.

Довідково: у Криворізькому регіоні станом на 01.02.2024 обліковується 86 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Взаємодія державних органів у напрямку сервісного обслуговування платників податків має позитивний результат – суб’єкти звернень отримують широкий спектр адміністративних послуг без зайвих витрат часу.

Продовжуємо надавати сервісні послуги у новому форматі!