Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 454,4 млн грн податку на прибуток підприємств спрямували до місцевих бюджетів платники Дніпропетровщини

, опубліковано 02 січня 2024 о 11:03

Протягом 2023 року від платників Дніпропетровщини до місцевих бюджетів надійшло понад 454,4 млн грн податку на прибуток підприємств. У порівнянні з 2022 роком надходження виросли на понад 95,4 млн грн, або на 26,6 відсотків.

Звертаємо увагу, що відповідно до п. 137.4 податковими (звітними) періодами для  податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених п. 137.5 ст. 137 ПКУ, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком. Податковий (звітний) період починається з першого календарного дня податкового (звітного) періоду і закінчується останнім календарним днем податкового (звітного) періоду, крім:

виробників сільськогосподарської продукції, які можуть обрати річний податковий (звітний) період, який починається з 1 липня минулого звітного року і закінчується 30 червня поточного звітного року.

Для цілей оподаткування податком на прибуток до підприємств, основною діяльністю яких є виробництво сільськогосподарської продукції, належать підприємства, дохід яких від продажу сільськогосподарської продукції власного виробництва за попередній податковий (звітний) рік перевищує 50 відсотків загальної суми доходу (п.п. 137.4.1 п. 137.4 ст. 137 ПКУ).